×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/sg2296/public_html/includes/menu.inc).

Esimerkkejä palveluista

Iktyocare

Iktyocare tarkoittaa kalastuksen ja vesiympäristön avulla hoivaamista. Kuten muutakin Green Care / Blue Care -toimintaa, sitä harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti ja ammatillisesti. Iktyocare-palvelut sopivat esimerkiksi mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, lapsille, perheille sekä ikääntyville. Kun tuodaan erityisryhmiä kalastuksen pariin veden äärelle, ryhmien jäsenet saavat elämyksiä sekä motivoivaa ja aktivoivaa toimintaa. Lisäksi tavoitteena voi olla kuntouttava toiminta.

Kalastusmatkailuyrittäjä Juha Happonen on järjestänyt ohjattuja kalastusretkiä ja -leirejä erityisryhmille, kuten kehitysvammaisille ja monivammaisille, jo yli parikymmentä vuotta.

- Toiminta sopii hienosti myös monenlaisille muille kohderyhmille kuten koululuokille, TYKY-ryhmille ja vaikka päihdekuntoutujille, kertoo Happonen.

Iktyocare sisältää monenlaisia kalastuksen muotoja ja kalastukseen liittyviä toimintoja, kuten vetouistelua ja pohjaongintaa, kalanbongausta, heittokalastusta, mato-ongintaa ja kalankäsittelyä.

- Mato-onginta on edullinen ja aktiivinen toimintamuoto. Näet koko ajan, kun koho liikkuu, sanoo Happonen.