×

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (rivi 302 tiedostossa /home/sg2296/public_html/sites/all/modules/field_collection/field_collection.entity.inc).

Green Care -toiminnan kehittäminen

Green Care -toiminnan kehittäminen

Liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen löytyy runsaasi erilaisia työkaluja jotka sopivat hyvin myös Green Care -toimintaa suunnitteleville, kuten Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2016 ja Green Care -työkirja. Luontovoiman palvelut ovat sosiaali- ja terveyspalveluita, joita säädellään tarkasti ja alalle lähtevien yrittäjien tulee perehtyä toiminnan kehittämisen lisäksi toimialan säätelyyn esimerkiksi YritysSuomi-palvelun kautta.  Green Care -palvelut ovat uusia ja monille tahoille vielä tuntemattomia, joten vuoropuhelu yksityisten asiakkaiden, yrittäjien, palvelujen tuottajien ja kuntien välillä on tärkeää jo Green Care -palveluiden ja -toiminnan suunnitteluvaiheessa. Laadukkaiden Green Care -palveluiden tuottaminen ja potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen ovat keskeisiä seikkoja toiminnan kehittämisessä.

Toiminnan ja palveluiden kehittämisessä tulee huomioida vapaehtoisen Green Care -laatumerkin edellyttämät vaatimukset. Green Care -toiminnan tulee erottua myönteisenä, laadukkaana ja vastuullisena palvelutoimintana ja asiakkaalle annetut palvelulupaukset täytyy voida lunastaa. Asiakkaiden vakuuttaminen palvelujen laadukkuudesta on kekseistä alan kehittymisen kannalta. 

Green Care -toimintaa on kehitetty Suomessa pääosin erilaissa hankkeissa, joiden tulokset, case-tapaukset, pilotit ja hyvät käytänteet on sähköisesti saatavilla.

Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailun opiskelijat työstävät yritysyhteistyönä liiketoimintasuunnitelmia syksyisin (2016 ja 2017) alkaville tai toimiville yritykselle. Green Care -toiminnan kehittäminen tapahtuu Satakunnassa yritysryhmähankkeiden kautta ja se edellyttää yrittäjältä ajantasaista liiketoimintasuunnitelmaa. Liiketoimintasuunnitelmille on siten tarvetta! Lisätietoja opintojakson opettajalta Jaana Ruoho, jaana.ruoho@samk.fi

Lähteet ja lisätietoa:

Elina Vehmaston esitys 23.3.2016
Green Care Finland ry  www.gcfinland.fi
Green Care -työkirja  http://www.gcfinland.fi/tiedostopankki/222/Green-Care_laatutyokirja-28.1.2017.pdf
Perustamisopas alkavalle yrittäjälle  Perustamisopas.fi